Nexus7+Androd 4.3+fülhallgató+videó lejátszás kalandok

Történt annak idején, hogy vásároltam egy Nexus7 tabletet (még az első széria csúcsát, egy 16GB-os modellt, mielőtt még a 32GB-os és a 3G-s változatok megjelentek volna).

A tablet fő felhasználási területe a fejlesztések tesztelése és filmnézés utazás közben, illetve a család többi tagja általi játék. Szeretem is, kényelmes méretű, jól használható, gyors cucc, bár a kijelzőre már fáj ránézni néha a Galaxy S4 után (nagyok a pixelek).

Na most erre a csoda masinára kijött nemrég a 4.3-as verziójú (még mindig Jelly Bean) Android. Frissítettem is azon nyomban, de azóta nem nagyon használtam. Ma a szabadság utáni első munkanap szokás szerint egy kis film (sorozat) nézéssel akartam feldobni az utazást. Itt jön a "de": de annyira halk volt, hogy nem hallottam a beszédet. :O Némi kísérletezés után eljutottam oda, hogy a 0-15-ig terjedő skálán 6-os fölé nem engedi vinni a hangerőt. Próbáltam neten keresgélni, de semmi. Végső elkeseredésemben toltam egy gyári adatok visszaállítását is, de nem javult meg (csak elvesztettem egy csomó adatot, ami nem tud Google fiókba menteni).

Aztán tovább próbálkoztam és a home képernyőn a hangerő gombokat nyomkodva egyszercsak megkérdezte, hogy tényleg a biztonságos szint fölé akarom emelni a hangerőt? Rányomtam, hogy igen és minden működik. #argh !

De hogy ezt miért nem tudja megkérdezni, ha valamilyen alkalmazás próbálja megemelni a hangerőt, miért szabályoz vissza 6-os szintre szó nélkül??