Fujitsu-Siemens Amilo BIOS jelszó helyreállítás

Az történt, hogy egy ismerősöm már régóta mondogatta, hogy van egy laptopja, ami a felszámolt volt munkahelyéről került hozzá és egy fontos alkatrészkatalógus van rajta, de jelszót kér induláskor a gép. Én meg megnézhetném, hogy tudok-e valamit kezdeni vele (=leszedni a jelszót).

Pénteken végre eljutott hozzám a gép és egy Fujitsu-Simens Amilo Pixxxx-ről van szó, ami BIOS jelszót kért. Neten keresgéltem, találtam mindenféle videótalálatokat (nyilván egyik sem működött az én esetemben), találtam fizetős szolgáltatást (12 USD, végülis nem is olyan sok). Meg megtalátam Dogbert blogját is, de valamiért csak az újabb változatokhoz való leírással.

Aztán ma újra próbálkoztam és hosszas keresés után ismét megtaláltam Dogbert oldalát, de ezúttal egy sok típust átfogó táblázattal. Kiválasztottam belőle a megfelelőt (Fujitsu-Siemens, 5 jegyű numerikus kóddal - mármint egy ilyet ír ki 3 sikertelen jelszó után, más gépeknél ez más), letöltöttem, elindítottam, majd beírtam a gép által kiírt kódot. Invalid password. :/ Párszor még próbálkoztam, hátha elírtam, de azért 5 számjegyet nem olyan nehéz jól beírni. :(

Kínomban végül végigpróbáltam a többit is (merthogy ez is egy generikus jelszótörő app és különböző BIOS verziók esetén különböző jelszókat ad). Aztán már az elsővel sikerem volt (külön adott meg Fujitsu-Siemens általános, Fujitsu-Siemens P sorozat és így tovább jelszókat). Mint kiderült ez a gép annyira kommersz, hogy nem a Fujitsu-Simens általános, hanem a Phoenix BIOS általános jelszót kellett megadni. Beírtam, beléptem BIOS-ba, töröltem a jelszót és mindenki örül. :)