Blogok

Karakterkódolás felismerése egy szöveges állományban

Ma (igazából tegnap, de ma kellett rá végleges megoldás) belefutottunk abba a problémába, hogy egy kapott CSV állományról el kellett dönteni, hogy milyen kódolással és milyen sorvége jelekkel lett elkészítve.

magyar

SD2IEC fejlesztői környezet Windows alá

Régóta foglalkoztatott, hogy saját firmware verziót fordítanék az SD2IEC-hez, többször neki is futottam, de sikertelenül. Aztán jött egy kicsit erősebb motiváció: IEC-ATA elkészítette az SD1551 meghajtóját, ami egy SD2IEC (hardver) alapokra épülő, de Commodore 264-es sorozat (C16, C116, plus/4 és a ritkaságok/prototípusok: C232, C264, V364) bővítőportjára csatlakozik, a 1551-es TCBM protokollját használja, SD kártyás háttértárral, de teljesen egyedi firmware-rel.

Ehhez jött az ötlet, hogy ha az SD2IEC kód már most is támogat különböző hardver változatokat és busz-illesztéseket (Commodore soros, DolphinDOS párhuzamos, IEEE-488), akkor ehhez hozzá lehetne tenni a TCBM busz dolgait is, az összes többi (pl. SD-kártya kezelése, fájlrendszer, lemezkép és fájlkezelés, firmware frissítés) meg mehet az alap SD2IEC szoftverből. Persze bele is ugrottam, aztán amint sikerült a saját SD2IEC-emhez firmware-t frissíteni el is szállt a lelkesedés, más projektek kerültek fókuszba. (Fel nem adtam, csak hátrébb soroltam a többi ezer dolog mellé :) )

Szóval: ez a post eredetileg azért készült, hogy leírjam, hogy mit kellett ahhoz tenni, hogy a fordítás menjen.

magyar

Nexus 7 fülhallgató kimenet javítás

Van nekem egy első generációs (2012-es) Nexus 7 tabletem, aminek mostanában a leggyakoribb felhasználása, hogy a napi ingázás közben filmeket nézek rajta. Nagyjából fél éve vettem észre, hogy a fülhallgató egyik oldala nem szól. Újraindítás vagy ki-be dugdosás után általában megjavult. Aztán már úgy sem.

magyar

Fujitsu-Siemens Amilo BIOS jelszó helyreállítás

Az történt, hogy egy ismerősöm már régóta mondogatta, hogy van egy laptopja, ami a felszámolt volt munkahelyéről került hozzá és egy fontos alkatrészkatalógus van rajta, de jelszót kér induláskor a gép. Én meg megnézhetném, hogy tudok-e valamit kezdeni vele (=leszedni a jelszót).

magyar

TRSE

Tudom, aljas dolog, előre is bocs.

Szóval az történt, hogy... ááá...

Na szóval eredetileg ide csak egy pofátlan linket akartam tenni, hogy a nagy testvér lássa, hogy létrehoztam a www.trse.hu oldalt a Tatabányai Röplabda Sportegyesület részére. De aztán rájöttem, hogy így, hogy ilyen sokáig hanyagoltam a blogot, ezt nem tehetem meg.

Nem is tudom, hogy mi volt az utsó bejegyzés, úgyhogy az elmúlt egy évet zanzásítom pár mondatba:

magyar

Nexus7+Androd 4.3+fülhallgató+videó lejátszás kalandok

Történt annak idején, hogy vásároltam egy Nexus7 tabletet (még az első széria csúcsát, egy 16GB-os modellt, mielőtt még a 32GB-os és a 3G-s változatok megjelentek volna).

A tablet fő felhasználási területe a fejlesztések tesztelése és filmnézés utazás közben, illetve a család többi tagja általi játék. Szeretem is, kényelmes méretű, jól használható, gyors cucc, bár a kijelzőre már fáj ránézni néha a Galaxy S4 után (nagyok a pixelek).

magyar

Commodore plus/4 + JiffyDOS + SD2IEC

A kedvenc plus/4-emhez is régóta szerettem volna már egy modern tárolót, ahol valamilyen flash alapú megoldással rettenet sok stuffot lehet tárolni. Egy plus/4 World-ön futó téma alapján az SD2IEC mellett döntöttem.

magyar

Tomb Raider Collector's Edition

A Tomb Raider sorozatnak már a kezdetek óta (az első rész óta) rajongója vagyok, tetszett az egész világ, a megoldandó feladatok, a rejtélyek és a főhős élethű mozgása (pl. a peremekre felmászás végén kézenállásból felállás :) ).

Meghatározás nélküli

Vaják (The Witcher) könyv

Történt vala, hogy a múltkoriban a Facebookon megláttam, hogy a PlayOn az új Vaják könyv megjelenésének aprobójából nyereményjátékot hirdetett. A (facebook-os) játékon 8 Vajákkal kapcsolatos kérdésre kellett válaszolni és az új könyvet lehetett dedikáltan megnyerni. Kitöltöttem a kvízt, megjelent az eredmény: 1/8 helyes válasz. :O (Olyan kérdések voltak, hogy milyen fogásokat szolgáltak fel valamelyik könyvben az egyik lakomán és hasonlók).

Meghatározás nélküli

Sony SmartWatch

Tudom, hogy nagyon régen nem írtam már. Nagy mondanivalóm nem volt mostanában, a kicsire meg ott a Fészbúk meg a Twitter.

Történt, hogy egyszer egy reggeli munkába utazás közben valahogyan bevillant, hogy milyen jó is lenne egy Androidot futtató óra. Utánanéztem az interneten (=eBay) és meglepetésemre kiderült, hogy van ilyen. Sőt, mi több, nem is nagyon gagyi, mert a Sony gyártja. Már a második generációnál jár (az első volt a LifeView), ezt pedig SmartWatch-nak hívják. Mástól nem találtam hasonlót. Elkezdtem nézegetni, tetszett a reklámja is, bár nagy konkrétumokat nem árul el:

Meghatározás nélküli

Oldalak