Tomb Raider Collector's Edition

A Tomb Raider sorozatnak már a kezdetek óta (az első rész óta) rajongója vagyok, tetszett az egész világ, a megoldandó feladatok, a rejtélyek és a főhős élethű mozgása (pl. a peremekre felmászás végén kézenállásból felállás :) ).

Annak idején az első részt végigjátszottam, a másodikban elakadtam Nepálban, ahol egy udvarszerű részre kellene leugranom, de sok fegyveres ellenfél vár ott, nekem meg egyetlen darab lőszerem volt a sörétes puskában, a többiben meg semmi. A többi részt emiatt el sem kezdtem, egészen az évfordulós Anniversary megjelenéséig (ami gyakorlatilag az első rész felturbózva). Azt ismét végigjátszottam, majd utána a Legends-et és az Underworld-öt is.

Így aztán amikor láttam a hírt, hogy előrendelhető a sorozat reboot-ja, amiben megtudhatjuk hogyan vált a többé-kevésbé átlagos régészlányból az a kalandor, akinek az első részben megismertük tudtam, hogy ez nekem kell.

Január közepén az 576-nál előrendeltem belőle a Collector's Edition-t, nehogy úgy járjak, mint tavaly a Diablo III Collector's Edition-nel (aminél kivártam, aztán nem jutott belőle). Leadtam a megrendelést, aztán vártam a március 5-ét, a megjelenés napját. Előtte egy-két héttel láttam, hogy a Collector's Edition-t már rendelni sem lehet, elővételben elkelt az összes. Még jobban örültem, hogy nem vártam. :)

Aztán eljött a február 28, kaptam egy levelet az 576-tól, hogy sajnos nem tudják teljesíteni az előrendelésemet. :( Felvettem a kapcsolatot az 576-nál dolgozó ismerősömmel, aki mondta, hogy sajnos 50 példányt ígért eredetileg a kiadó. Ezeket előre el is adták, aztán ez a példányszám 10-re csökkent. Én a 15. voltam a sorban. :(

Utánanéztem, Amazonnál még rendelhető volt, szállítással együtt sem volt sokkal drágább, mint nálunk. Gyorsan előrendeltem és ismét vártam.

Március 5-én levonták az árát a kártyámról, majd 6-án jött az értesítés, hogy postázták. Szintén 6-án este hívtak az 576-ból, hogy mégiscsak jut nekem is egy példány, mehetek érte. Sajnálkoztam erősen és mondtam nekik, hogy mivel ti azt mondtátok, hogy nekem nem jut, így megrendeltem máshonnan, bocs.

Aztán megérkezett a csomag. Másnap pont szabadságon voltam, reggel elmentem az orvoshoz, utána a postára és dokumentáltam a kicsomagolást. Ezt a posztot eredetileg csak a képeknek akartam fenntartani, de kicsit előjött a grafomán énem. :)

Íme a képek:

A csomag
A csomag. Lizit is érdekelte, hogy mi lehet benne. :)

A csomag
Nagy dobozban kis doboz.

A csomag
Kis dobozban fém doboz, gondosan betekerve buborékos fóliába.

A csomag
És még zsugorfóliába csomagolva is, felülről.

A csomag
Egyik oldalról.

A csomag
Másik oldalról.

A csomag
Alulról a ráhúzott papír borító.

A csomag
Elölröl a papír borító.

A csomag
Vákumfólia le, papír borító le, fémdoboz kinyit.

A csomag
Ez a papírlap takarja a doboz tartalmát.

A csomag
Íme Lara.

A csomag
Alatta pedig a Survival Edition.

A csomag
Ezek voltak a fémdobozban: a Survival Edition, Lara, a fegyverei és tartalék kezek, hogy meg tudja fogni őket.

A csomag
Lara ül az elsősegély dobozon.

A csomag
A fegyverek és a kezek.

A csomag
A Survival Edition doboza.

A csomag
... kinyitva.

A csomag
A Survival Edition tartalma: Egy poszter, egyik oldalán Larával, egy könyv a játék artwork-jével, egy vízhatlan kis erszény. És persze a játék. (Illetve egy kód az exkluzív tartalmakhoz, ezt nem fotóztam)

A csomag
Lara áll.

A csomag
A poszter másik oldala a sziget térképe.

Ennyi. A játék egyébként nagyon tetszik, szerintem jól eltalálták. Az egyetlen baj vele, hogy túl szájbarágós, pl. mindig szól, ha titkos barlang van a közelben (wtf??), meg úgy egyébként is, mindig mondja, hogy mit csináljak. Most kb. 70%-nál tartok úgy, hogy minden eddigi helyszínt 100%-ra vittem ki, normál nehézségi szinten, de kb. 2 hete nem volt időm játszani.