Vinyóvásárlás az Aldiban

Történt, hogy november elején Rival kolléga (hehe, most nézem, hogy még a faviconja is olyan, mint az enyém) felhívta rá a figyelmet, hogy az Aldiban akciós a Tevion 2T-s külső vinyó 25 ezerért:

Az Aldiban a Tevion 2TB-os külső USB3.0-s vinyó 25ezer bruttó 3 év garival. A belsejében egy Western Digital WD20EARX található, amelynek egyébként jelenlegi nagyker ára bruttó 48400 forint... úgyhogy ez jó vétel most... :)

Be is mentem a tatabányai Aldiba, de ugyanennyiért 1T-s volt kitéve, úgyhogy nem vettem.
Most Karácsony után Móni lapozgatta a bedobott szórólapokat és megtalálta benne, hogy december 29-től akciós a 2T-s, listaáron 25 ezer, újságból kivágott kuponnal 18 ezer.
Egyébként is gondolkodtam rajta, hogy kellene otthonra egy NAS, leginkább biztonsági mentés céljából, abba meg két darab 2T-s vinyó tükrözve pont jó lenne. Pont volt dolgom arrafelé, beugrottam az Aldiba (közben sikerült még egy kupont szerezni).
Vinyó sehol: "nem jött meg a szállítmány, talán január 2-án". :/
Na mindegy, 2-án már megyek dolgozni, akkor megnézem máshol is. Délben elmentem a Pannónia utcai üzletbe. Itt sincs:

én: Elnézést, tudna segíteni?
eladó: A merevlemez miatt jöttek? Sajnos nem jött meg.
én: :O

Bazz, még kérdezni sem kellett. Majd délután kaptam ezt a Homár linket.
Elkeserítő.
Azért bizakodtam, hogy hátha nem teljesen fantom a dolog, ráadásul minimális kitérő volt az útvonaltól, így még 3 üzletbe bementem. Persze mindenhol ugyanazt mondták, illetve az egyik helyen még hozzátették, hogy aki korán jött, az feliratkozhatott egy listára és majd értesítik, ha megjön...
Így most a NAS projektet félreteszem, ha visszaesnek a vinyó árak, akkor újra nekifutok. :/
 

Hozzászólások

Szia! Sajnos én is beleestem ebbe a csapdába, kétszer látogattam vissza, de rá kellett jönnöm, bizony átráztak. Eddig is azon a véleményen voltam, hogy ilyen helyeken nem szabad műszaki cuccokat venni, ezt ezentúl is észben fogom tartani. Még valami, nem tartozik ehhez a post-hoz, de remélem nem jár fő vesztéssel. Olvastam, szert tettél egy Samsung Galaxy S2-re. Nekem jelenleg iPhone 3gs-m van, azonban drága az új modell meg kipróbálnék egy más platformot is. Android téren jelenleg ez az egy készülék jön be. Milyen tapasztalatokkal rendelkezel a készüléket illetően? Meghibásodás vagy valami típusbetegség jellemző rá? Akku mikképpen bírja a használatot? Főként neteznék, valamint filmeznék. Utóbbit elég sűrűn, napi 2 órát kb. Olvastam valahol pixelhibásodásról, talán ph-n fórumon, 100-ból 5-6 ember írt ilyen jellegű problémáról. Nem tudom, ez mennyire jellemző rá? Kamera terén szerintem hozza az elvárt szintet. 4s-től ár-értékarányban mindenféleképpen jobb az én meglátásom szerint, pedig kedvelem az Apple termékeket. Egyedül a témája hiányozna a szifonnak, bár lehet később nevetek rajta... Köszönöm szépen a visszajelzésedet!

Szia! Először is üdv itt az oldalamon. Én is csak azért indultam neki az Aldinak, mert amikor először hallottam róla, akkor még nem lehetett tudni, hogy átverés (ráadásul korábban láttam is már a meghajtót náluk). Az S2-ről: én maximálisan elégedett vagyok vele. Pixelhiba nekem nincs. Ismerőseimnek sem volt, pedig van néhány S2 a környéken, kollégám pedig a http://androlib.blog.hu alapítója, tőle sem hallottam még róla. Meghibásodás, probléma még semmi sem volt vele. Illetve egy: Gorilla-glass ide vagy oda: apró karcok már vannak a telefonon, nekem is és egyik kollégámnak is. :( Az akku nekem nagyjából egy napot bír, erősen használva: wifi, gps folyamatosan be van kapcsolva (megy a latitude, ami folyamatosan nézi, hogy hol vagyok). Sokat netezek, twitter, gmail, google reader, stb. Néha játszom is. A kinézete meg igazából mindegy, hogy milyen. Androidnál mindent lehet cserélni (ha van kedved hozzá). Kollágám, akinek volt korábban 3GS-e (meg sok más is) ezen pl. nem cserélte le a launchert, mert az alap Samsung TouchWiz is tetszik neki. (pedig az nagy szó!) Egy dolog szól ellene: várhatóan nagyjából egy hónap múlva jelentik be az utódját és az biztosan nagyon ütős lesz. Amellett - ha jól emlékszem - a Samsung egy vagy másfél évig frissíti az op.rendszert a telefonjain, tehát a következő Androidot már nem biztos, hogy hivatalosan megkapja az S2. Ahogyan az S-nél sem akarták kiadni az ICS-t. (nem tudom, hogy mi lett a vége, lesz-e belőle valami) Az ICS egyébként döbbenetesen jó, egy napra próbából feltettem egy alfa változatot (erről is lesz blogposzt), nagyon gyors és gyönyörű. Csak napi használatra az a változat még nem alkalmas. Remélem segítettem. :)

Mikorra várható körülbelül az új modell megjelenése hazánkban? Neten nézelődtem s nem sok infót találtam erről, azonban a technikai adatokat erősen szemügyre vettem, hogy jól látom-e. :D Egy hónap múlva akartam volna rá szert tenni, de valószínűleg várok egy picit, hisz 150e forint környékén lesz kapható nagy valószínűséggel az új függő modell. Ezt a többletet a jelenlegi 120e forinthoz képest szerintem maximálisan megérdemli.Pár hónapja még 140e forintba került, most "nagyot" zuhant az ára. Visszatérve az árra, remélem nem lesz több T-mobile-nál. Note felé érzékelek némi elmozdulást, két kategóriát próbáljak egy szegmensbe gyömöszölni. Nem ide tartozik már, olvastam, nyelvvizsgára készültél. Bme-n szeretnék középfokot tenni, milyen tapasztalataid vannak e téren? Egy évet szánnék még gyakorlásra, mert most nem biztos, hogy sikerrel járnék, szerintem ennyi idő elegendő rá.. Sorozatot kezdtem el nézni még angolul angol felirattal, The mentalist így elsőre nem rossz, de mondjuk filmek közül a The Blitz vagy Killer Elite már savanyú szőlő. Bár utóbbi nem igazán középszint már a meglátásom szerint. Nyelvtanból mikre lehet majd számítani? Köszönöm a visszajelzésedet!

Tavaly ugyanígy a februári MWC-n jelentették be az S2-t, április elején kezdték szállítani és május második felében kaptam meg én a T-Mobile-tól előrendelt készülékemet. Esetleg azt is lehet, hogy megvárod, amíg bejelentik az újat, akkor valószínűleg esik az S2 ára és veszel egy olyat. :) Nyelvvizsga: én a BME-n voltam, ha megnézed a blogbejegyzéseket, akkor látod, hogy írtam róla, hogy voltam. Ott leírtam a témákat. Ha megnézed a http://www.bmenyelvvizsga.bme.hu/letoltheto.html oldalt, akkor itt találsz mintafeladatokat. Pont ugyanilyen jellegű volt az éles vizsga is. Én kitöltöttem egy ilyen próbát, egy nyelvtanár megnézte és mondta, hogy átmennék. A szóbelin meg azt hiszem, hogy 8 percet voltam bent, tök rendesek voltak. Elbeszélgettünk az űrkutatás jelentőségéről és vívmányairól. :)

Visszatérve a mobilra, februárban megtudjuk, mire lehet számítani. Igaz kissé türelmetlen vagyok e téren, hisz régóta, még tavaly október környékén eldöntöttem, hogy le kívánnám cserélni a telefonom. Tervezed egyébként a cseréjét? Angolnak meg pár napja neki álltam ezerrel, jövő évre tűztem ki a vizsgát...

Az Auchan pedig áron alul adta a virágföldet szegeden (gondolom mindenhol), feltételezem hasonló vevőcsalogatás miatt. A "kérek 3 raklappal" kérésre pedig nekik állt feljebb... Viccen kívül, tiszta rosszul voltak. Letagadták hogy van annyi, majd amikor a vevő elvitte amit sikerült (a vevővel pakoltatták át kiskocsival) fél órára rá kipakolták az újabb raklapokkal (amit letagadtak).