Vanda kórházban

Vanda, egy osztálytársa, meg még páran sütörtök este frízbiztek a ház előtt. Vanda egyszer  vette fel a frízbit a földről, amikor valami tüske beleállt a kezébe. Tegnap (péntek) reggelre bedagadt az egész ujja, meg a fél kézfeje. Móni mindent megpróbált vele, de délutánra sem lett jobb. Megmutatta két barátnőjének is, akik a kórházban dolgoznak. Mindketten azt mondták, hogy mutassa meg orvosnak. Egyikük be is kísérte a kórházba. Bent fogták őket rögtön (sikerült elintézni, hogy Móni is bent maradhasson).

Este Nikivel vittünk be nekik ruhát, poharakat, evőeszközöket, tisztálkodó szereket, ilyesmiket, addigra már a teljes kézfeje bedagadt a jobb kezén, a balba meg infúziót kötöttek. Este 11-kor vitték a műtőbe, kb. fél óra volt a műtét, felvágták és kitisztították neki a sérülést.

Reggel vittem be nekik reggelit, most mindkét keze be van kötve, szegény semmit sem tud csinálni. Egyik kezébe infúzió megy továbbra is, a másikba pedig egy fecskendőben antibiotikum van bekötve, amiből óránként belenyomnak egy adagot az ujjába. De legalább mostanra jó kedve volt. Bár Móni szerint csak akkor pörgött fel, amikor beértem.

Talán holnap sikerül kisírni, hogy hazajöhessenek, végülis itt van pár percre a kórház.

Viszont így a nyári szünet jónéhány programja ugrott neki: hétfőtől görkorcsolya tábor lett volna, három hét múlva pedig úszótábor. Most így egyikbe sem tud menni, pedig tök várta mindegyiket. :(

Comments

Remélem minnél hamarabb rendbe fog jönni Vanda! Sajnos nekem a lábamat fogják jövő hét csütörtökön megműteni(köröm probléma,már egyszer megműtötte egy doki csak elbaszta),ezzel is ugrik egy hetem a szünetből. :(

Jobbulast neki! Azt lehet tudni hogy mitol volt ez a csunya fertozes?

Jobbulást kívánok én is.

Köszi mindenkinek! Úgy tűnik, hogy használt, mert ma hazaengedik őket. Kb. fél óra múlva mehetnek is. :)