Összefoglaló

Megpróbálom egy kicsit időrendben összefoglalni, hogy mi történt velem az elmúlt másfél-két hónapban:

 • Volt karácsony, Móni ismét nagyon finom beiglit sütött. Kaptam könyveket, jó hamar ki is végeztem őket. Más most hirtelen nem jut eszembe.
 • Aztán szilveszterkor még írtam egy DVD-t, majd másnap már nem működött a DVD-író tálcája. Fuck.
 • Erről jut eszembe, hogy visszaraktam az asztali gépbe a régi Radeon X1800GTO videokártyát, mert azon volt video bemenet, és VHS-ről az összes családi felvételt átvettem (először gépre), aztán DVD-re. Erről szerintem egy quick-tutorialt még összedobok.
 • Január elején voltunk a Marximban. A pizzájuk még mindig remek, a hely kicsit már megkopott. (Pl. eltűnt egy csomó díszlet, meg ilyesmik).
 • Hazafelé vettem észre, hogy mintha az egyik fényszóróban nem világítana az izzó. Gyors ellenőrzés: tényleg nem. Majdnem napra pontosan 3 hónapot bírt a Night Breaker, napi 3-4 óra használat mellett. :O Másnap délelőtt beraktam a tartalékizzót: olyan fénye volt a Night Breaker mellett, mintha gyertya pislákolna. Vettem új izzót (Ezúttal OSRAM Cool Blue-t, mert SilverStart már nem kaptam, Night Breakert meg nem akartam). Hazafelé, amikor jöttem le az autópályáról kiégett a Night Breaker párja. Otthon cseréltem volna: sikerült H4-est vinnem a H7-es helyett, össze voltak keverve a boltban. Másnap délben kicseréltettem, és gyorsan be is szereltem. :)
 • Vettem új DVD írót is, ezúttal egy LG SATA-s, LightScribe-os cuccot.
 • Ja, az elromló műszaki cikkekhez: meghalt a Scanner-em is, most még gondolkozom rajta, hogy kellene venni egy hálózatos Nyomtató/Scanner multifunkciós cuccot, de akkor már olyat, ami CD felületre is tud nyomtatni. Még nincs konrét típus, csak az biztos, hogy nem HP: az ő driver-fejlesztésük elég gyatra. :( A régi scanneremhez nincs Vista/Win7 driver, eddig is csak VirtualBox-on keresztül egy XP-vel tudtam használni. A nyomtatóhoz pedig valami alap, gagyi Vista/Win7 driver van csak, ami pl. nem tud felbontást állítani, festékszintet visszajelezni, fotót nyomtatni, stb.
 • Újabb örömhír, hogy a Win7 RC is lejár a hónapban, tehát vehetek azt is. Ami nem is akkora gond, így is-úgy is megvettem volna. De nem lehet frissíteni RC-ről a véglegesre, tehát újra is kell telepíteni. :(
 • A legfontosabb: kontaktoltam a konzulenssel, meg az egyetemmel és felvettem tavaszra a Diplomatervezés II-t, valamint szilárd elhatározásom, hogy ezúttal sikeresen abszolválom is a tárgyat, azaz elkészítem a szakdolgozatot.
 • Nem sorrendben ide illik, de volt közben egy siralmasan sikerült kézilabda EB is. Az első meccsünk nagyon rendben volt, de utána amit mutattunk, annál csak a tegnap előtti PAOK Szaloniki - Pick Szeged BL meccs volt gyengébb. :(
 • Gál Gyula is távozott Tatabányáról, amit sajnálok, mert nagyon jól játszott, sokat segített a csapatnak. De remélem, hogy nélküle is jók leszünk. Sutka Norbi és Harsányi Gergő is bemutatkozott már, mindketten (különösen Norbi) jól játszottak.
 • Ha már annyian dícsérték, megszereztem (angolul) a Twilight (Alkonyat) könyveket, és végigolvastam 1-2 hét alatt majd' mind a négyet. Egészen pontosan a másodikat kihagytam, mert azt úgyis most láttam a moziban. :) Nekem (is) nagyon tetszett, nagyon jó a stílusa az írónak, meg a történet is. Az alapszituáció kicsit hasonlít a mostani egyik kedvenc sorozatomhoz a The Vampire Diaries-hez (bár az már elment egy picit más irányba).
 • Ja és időközben közelebb kerültem a negyedik ikszhez, mint a harmadikhoz. :S

Hirtelen ennyi jutott eszembe címszavakban.

A jövőben megpróbálok kicsit gyakrabban írni. :S

 

Hozzászólások

Hát helló ismét :) Nem mondod, hogy tetszett az alkonyat film :)

@anyazok: A film nem is annyira. Könyvben 1000x jobb. :) Néha kicsit csöpögős, de rettenetesen humoros. :)

Humoros? Pl.? A filmben csak a folyton ruha nélkül mászkáló csávókon lehet röhögni :)

Nyilván nem fogok fejből idézni semmit. :S De tényleg jókat derültem rajta. Az egész (majdnem, a négyből 3,5 könyv) a csajsziról szól egyes szám első személyben, és hihetetlen öniróniával. Tényleg jó! Pl. rögtön a negyedik könyv elején, megáll a csaj a benzinkútnál az új kocsijával, és két csávó meg egyből elkezdi kérdezgetni, hogy milyen verdája van és áradoznak, hogy "de hát ezt még nem is forgalmazzák", meg "ezen tankkal is átmehetsz és meg sem érzi". Így nyilván nem jön át, de tök humoros az egész jelenet. Nyilván a csajszi meg annyit tudott az egészből, hogy Mercedes jel van az elején. ;)

oké értem, első szám első személyben biztos viccesebb ahogy vacillál, hogy most akkor a vámpírt szeressem, vagy a farkasembert. :P Az is igaz, hogy olyan könyv alapú megfilmesítést még nem igen láttam ami hozta volna az eredeti hangulatot.

roflrazzi.files.wordpress.com/2010/01/celebrity-pictures-boreanaz-gellar-proper-vampire.jpg

Na végre! Már azt hittem "diszidáltál" valami net mentes övezetbe.... Örülök, hogy végre rászántad magad és leszámolsz a Széchenyivel. Ha tudok segíteni szólj. Komolyan: évfolyam tali szervezésén törtem a napokban a fejem, de el is vetettem, mert nélküled nem lenne az igazi. Úgy hogy megvárlak vele. Ugyan sokan nem leszünk, de azért mégis jó lenne találkozni ismét!

Kézilabdához: Gál Gyuszkó nem Tatabánya szintű játékos. Talán a zagrebnél ismét a régi önmaga lesz.

Most nézem, innen hiányzik a válaszom. :( Szóval poénkodtam vele egy kicsit, hogy tényleg nem Tatabánya szintű játékos, visszahúzta a csapatot, amíg itt volt. Persze nyilván ez csak vicc, sok sikert kívánok neki Zágrábban (is)!

Tegnap nem voltál férfi kézi meccsen? Sportklubon sikerült elcsípnem a második félidőt, de Téged nem mutattak...

Voltam. Móni kolléganője látott bennünket az elején, a csapatok bemutatásánál. Én inkább a Győr-Lipcse meccset vettem fel a tévéből. Aztán utána az ismétlést már nem is akartam látni. :(

Helyszín: 1024 Bp., Kis Rókus u. 23. Látogatás: 2008. április 16. 17:20-18:10 > Itt még a KISZ-titkár Gyurcsány is otthon érezné magát! Vörös zászlók, drótkerítések, tervgazdaság, a ...