Vizsga

Ma voltam vizsgázni Internetes alkalmazások fejlesztése c. tárgyból. (Nem nagyon vág a profilomba, mi? :D )

Alapvetően szóbeli(nek minősített) vizsga volt, 3 részből állt.

  1. Az elsőben kaptam egy Java kódot, le kellett írni, hogy mit csinál. (Ez is idegen tőlem :P).
  2. A második részben volt 9 rövid kérdés, amelyekre válaszolni kellett volna.
  3. A harmadikban meg két kérdés, amire "bő vázlatot" kellett válaszolni.

Mindegyik 20 perc volt, és mire a következőre lejárt az idő kijavította az előzőt. A három átlaga adta a végeredményt. Az enyém 5-3-5 volt (a másodikra kellett volna (többet) tanulni). Mondta, hogy neki nem tetszik a második rész, csak négyest tud adni. Azt válaszoltam, hogy tökéletes, köszönöm szépen, viszont látásra. :)

A másik, amit akartam írni: nálunk ugye egész délelőtt és kora délután esett/szakadt felváltva eső/havas eső/hó. (Mondjuk itt még van is hó). Ehhez mérten hideg is volt, és kiderült, hogy a Ford az elmúlt 7 évben (ennyi telt el a két Focusom gyártása között) még nem tudta megoldani, hogy 4 fok alatt is működjön a klíma. :( Nem mintha annyira melegem lett volna, de azért azt kibírtam volna, ha le tudom szedni a párát az ablakokról... Mondjuk nagy gáz nem volt, mert az első meg a hátsó szélvédő fűtött, szóval legalább előre láttam. Csak oldalt volt egy kis csík (meg talán hátul, de azt nem láttam), ahol párás volt. Csak zavaró. :(

 

 

Hozzászólások

Nekem is kell majd JAVA-ból szóbelizni :( próbálom halasztani. De szerintem tök hülyeség programozási nyelvből szóbelizni. Meg ki ír teljesen nulláról programot? inkább fogsz egy régit, és módosítod.

Én pl. szeretem nulláról megírni (nyilván nem a rutin dolgokat, mert azokat tényleg könnyebb másolni). De olyanokat, amelyekkel először foglalkozom szeretem nulláról megírni, mert így minden buktatót megismerek és érteni fogom, hogy mi miért van úgy. Pl. egyszer még az EM-nél teljesen lecsupaszítottam egy DSPF-et, teljesen nulláról megcsináltam újra. És pont ugyanaz lett az eredmény, mint amit Gyufiék évekkel előtte kialakítottak. :)