Néztem használt autókat

... még pénteken. És hatalmasat csalódtam. :(

Elmentünk családostól Székesfehérvárra egy kereskedésbe, mert ott több olyan autó is volt, amire elsőre azt mondtam, hogy meg kellene nézni.

Odaértünk, körülnéztünk. Aztán kerítettem (nagy nehezen!) egy eladót és szóltam neki, hogy melyik autó kulcsát hozza ki. (5 ajtós Ford Mondeo Ghia, 2006-os). Kihozta. Közben megkérdeztem, hogy magyarországi-e az autó. Mondta, hogy ők csak német autókkal foglalkoznak. (Később hozzátette, hogy egy helyről hozza őket, ott bevizsgálják, de nem tud rá km-garanciát vállalni.)

Beültem. Cigiszag. :( Hozattam kulcsot másik autóhoz :). (4 ajtós Mondeo Ghia, 2006-os, bőrös, 60.000km körül). Körülnéztem, szerintem azért 100.000 fölött volt az autó. Kívülről is megnéztem: alapvetően rendben volt, bár volt egy-két karc rajta, meg kavicsfelverődés. Aztán a motorteret kinyitva látszott, hogy a jobb első sárvédő lemez le lett szedve a helyéről (nem ugyanott voltak a csavarok).

Volt még itt egy C-Max is, ami érdekelt (1.8TDCi Ghia, navi, napfénytető, stb). A teljes jobb oldala végig volt húzva (kulccsal). Először a csomagtartóba néztem be: okádék. :( Úgy nézett ki az egész autó, mintha árufuvarozásra használták volna: világos belseje volt és össze-vissza karcolva az egész, a kalaptartó szétbolyhosodva. Belül az ülések retkesek :( A DVD-navihoz nincs (és nem is lehet szerezni állítólag) Magyarország térkép. Pedig tényleg fullos volt. :(

Na mindegy, számoltattam velük hitelt: rettenetesen drága.

Továbbálltunk. Volt még a környéken 1-2 kereskedés, de már kintről is látszott, hogy nem érdemes bemenni.

Most elgondolkoztam, hogy mégis újat kellene inkább... :S