Mobiltelefonok/gratuláció/egyebek

Eredetileg ez egy Trinity hekkelésről szóló post lett volna, de - miután láttam, hogy milyen baromi rég írtam - rájöttem, hogy más is fog belekerülni, mert külön postokra lusta vagyok. :)

Sorrendben: Vanda köszöni jól van, péntek este mentek be a kórházba és kedden délután jöhettek haza. Következő kedden kellett kiszedni a varratokat a kezéből, mostmár szépen gyógyulnak a vágások, azóta már úszni is volt egyszer.

Aztán hatalmas gratuláció azoknak, akik - velem ellentétben - rengeteg energiát, időt és minden mást beleölve elkészítették és leadták a szakdolgozatukat, valamint sikeresen le is államvizsgáztak. Külön kiemelném itt (szintén idősorrendben :) ) Józsit és GoZot. Nekik ezúton is gratulálok!!!!!!

Időrendben a következő Niki másfél évtizedes születésnapja volt kedden, amit kicsit előrehozva a múlt hétvégén ünnepeltünk. Neki is gratula. :)

És most a mobilokról.

Az 5800-val történtek érdekességek mostanában. Pl. kijött rá végre a T-Mobile-os 21.0.0.25-ös szoft. Viszont amióta feltelepítettem nem tud szinkronizálni a Nokia Photos a telefonnal. :( Nem tudom, hogy a telefon vagy a Nokia Photos a szar, mert egyszerre frissítettem mindkettőt. :( Sokszori újratelepítés sem oldotta meg, neten sem sokat találtam erről. :( Meg egyszer ki is fagyott a telefon: mostanában a kocsiban erről hallgatok zenét (van egy 3,5-es jack bemenet a kocsiban, arra rákötöm és úgy hallgatom. Na ezt beállítottam vonalkimenetnek, majd feltettem a Bluetooth-os headset-et, hangtárcsáztam vele és ettől megfagyott. Mónit hívtam, ő utána azt mondta, hogy ő hallott engem, csak én nem tudtam semmit csinálni a telefonnal. Akku ki-be segített rajta. Bár ebből elég macerás kiszedni az akksit, mert nagyon szorul. Régebbi szoftverrel egyébként ez is működött. :O Viszont az új dícséretére szolgáljon, hogy ebben viszont már lehet több karakterből álló betűkre (pl. Sz, Cs) keresni a névjegyzék keresőjében. Ékezetekre még nem, de ne legyünk telhetetlenek. Köszi az infót Sanyának. :) Ja, a régi szoftverben - lehet, hogy már írtam - úgy működött a kereső, hogy felismerte a többkarakteres betűket, de nem ajánlotta fel a keresésnél. Ezért ha beütöttem az S-t, akkor az Sz-t tartalmazókat már kiszűrte, nem tudtam kiválasztani. :(

És végre a Trinity-ről. Már látom, hogy ez egy rohadt hosszú írás lesz. Vagyis már most is az. :)

Az történt, hogy nekem a Trinity a céges telefonom, de maga a készülék (némi plusz munka fejében) az enyém. Viszont a SIM-kártya (Pannon-os) a régi cégemé, akiknek már nem is dolgozom igazából. Egy "kicsit" most megugrott (kb. 10-szeresére :) ) a telefonszámlám, amin a pénzügy egyből izgulni kezdett, úgyhogy úgy döntöttem, hogy a SIM-kártyát visszaadom. Viszont azt sem akarom, hogy az új ügyfelek a privát telefonomon hívjanak, ezért (ha nem kapok céges kártyát), akkor inkább veszek bele egy feltöltőset. De akkor már nem Pannonost, mert minden másom meg a T-Mobile-nál van.

Ennek apropóján úgy döntöttem, hogy kártyafüggetleníteni kell a Trinityt, meg ha már ott vagyok, akkor lehetne rá valami frissebb szoftvert is tölteni. (Hivatalosan csak WM5 van rá). Na ezzel töltöttem az időmet tegnap este fél nyolc és éjfél között. :S

A legfontosabb tapasztalat, hogy ha valahol egy step-by-step leírást talál az ember, akkor érdemes azon tényleg végigmenni. :) Nyilván én nem ezt tettem. :)

Szóval elsőnek kerestem a neten a dolgokat hozzá (ROM-ok, utility-k, stb.). Ez is sok idő volt.

A legjobb források, amelyeket találtam: XDA-Developers.com - Trinity és a magyar Trinity oldal. Illetve egy step-by-step leírás (a sokadik) ezen a blogon.

Én az XDA-Developersnél található Vista-hoz való ROMUpdateUtility-t használtam (3.13.3.2-es verzió). Próbáltam rá HardSPL-t tölteni, az valamiért nem sikerült - lehet, hogy az elején még bénáztam. Utána rátoltam a magyar oldalon található magyar nyelvű WM6-ot, ez csont nélkül felment. Király. Itt már büszke voltam magamra (ez este 10-kor volt már). Eztán a SIM-unlock-ot felmásoltam. Elindítás után kiválasztottam, hogy SIM és CID lock-ot is szedjen le. Végigment - jó lassan - aztán újraindítottam, T-Mobile-os SIM be és nem megy. :( Mégegyszer. Ugyanaz. Frissítés keresése az unlock-hoz. Nincs. Leírás elolvas mégegyszer. Kiderült, hogy egy patch-elt Radio ROM-ot kellett volna rátölteni ahhoz, hogy ez menjen - na ez kimaradt. Rátöltöttem, SIM unlock, végigmegy, kikapcsol, próba, műxik, örülés. 11 óra. Ja, persze minden ROM upgrade után full telefon-reset van, tehát újra be kell állítani mindent. :(

Ja, természetesen az elején lementettem mindent a telefonról, a HTC Data Backup segítségével - azóta visszatölteni még nem próbáltam. ;)

Próbálgattam a telefont, iGO 8 kártya be, telepít, fasza. GPS-t viszont nem látja. :( Vissza XDA-Developers-re, megkerestem a legfrissebb Radio ROM-ot. Letölt, feltölt, telefon újra bekonfigurál, iGO be (ja, természetesen minden update-nél SIM kártya és SD kártya ki). iGO telepít, GPS-t egyből látja. T-Mobile-os SIM: megy. Pannonos SIM: megy. Királyság. :)

23:30. :(

iGO-n útvonaltervezés, telefon ki az ablakba, amíg műholdat fog. Műxik. :) Ma reggel útközben is benyomtam a GPS-t, hogy működik-e rendesen. De eddig úgy tűnik, hogy igen. :)

Ja, és király HTC alkalmazásokkal ellátott a ROM, szép a megjelenése is, eddig nagyon tetszik. :)

Comments

Hello! Nekem is n5800-am van, de vmiért nem tudom rátelepíteni az igo8.3-t, tudnál nekem segíteni ebben? Előre is köszönöm! Speedsly

Szia! Tudtommal az iGo 8.x kizárólag Windows Mobile-t futtató készülékeken fut (pl. PDA-k). Ezen kívül van egy iPhone-os változata is. Máson nem megy. 5800-n használhatod a Nokia Maps-et (ami alapból rajta van), de ott a hangnavigációhoz kell licensz. Vagy használhatod a Google Maps-et is, ahhoz viszont adatforgalom kell. Hangnavigáció ezen egyáltalán nincs.