Nokia 5800 vs. videók

Mint utoljára írtam, szélvédőcsere miatt vonatoztam egy kicsit. Sikerült lemérni, hogy Budapest-Kelenföld és Tatabánya vasútállomások személyvonattal pont egy Heroes epizódnyi távolságra vannak egymástól. ;)

Tök jó az 5800 videó lejátszása, teljesen folyamatos, gyönyörű éles 16:9-es képarányú kijelzője van. A fülese meg érdekes módon ezzel a telefonnal rettenetesen jól szól, bármi mással viszont űbergagyi. :O

Tegnap viszont azt vettem észre, hogy a Galéria alkalmazás nem megy a telefonon: indítás után már a thumbnail-eket sem tölti be, semmit nem lehet csinálni vele. Kilépni sem, csak kilőni.

Kis kutakodás után ma rájöttem, hogy nem csak nekem nem megy, és másoknál is videók rögzítése/felmásolása után halt meg. Volt aki memóriakártya-formattálást ajánlott, hogy utána neki jó lett. Én ezt nem szerettem volna azért. Betoltam a laptopba a memóriakártyát, letöröltem róla minden rejtett fájlt, hátha... Nem jött be. :( Utána letöröltem róla a két Heroes epizódot és lőn siker: egyből megjavult.

Tehát a galéria még nem teljesen van arra felkészítve, hogy 400-500 megás filmeket kell kezelnie. :S

Comments

Arra az iPhone van felkészítve. nekem a 8 gigából 6 általában film rajta :)

Érdekes, mert ha a média menüből választom a videókat, akkor onnan csont nélkül ment, csak maga a galéria alkalmazás halt be. Az sem rögtön, hanem csak egy idő után. Mindegy, annyira nem zavar. Majd holnap letesztelem újra, amikor reggel kijön az új Heroes epizód. :D

:P milyen formátumot játszik le? direktbe a divx-et?