Fényképező

Anno 2005 nyarán vettem egy Canon PowerShot S2 IS fényképezőt. Szürke import volt, mert a Canon Magyarország még nem hozta be az országba, én meg mentem nyaralni és kellett. :)

Szóval ez a fényképező kb. 2-3 hete elkezdte azt csinálni, hogy bekapcsoltam és fekete képernyő. Néhány kikapcs-bekapcs után megjavult. Aztán egy fotó és megint nem megy. Néha akár 3-4 fényképet is lehetet készíteni, mielőtt fekete maradt. Aztán hétvégén nézegettem, hogy mi lehet - merthogy ugye nemsokára új autó és le kell fotózni ;) - és most már mindig fekete képernyő.

Ma magammal vittem, hogy elviszem szervizbe. Persze nem volt időm. Azért a neten kikerestem a szervizt, megpróbáltam felhívni őket. Nyilván nem sikerült. Írtam e-mailt. Aztán később sikerült felhívni őket. Mondták, hogy vigyembe, a bevizsgálás ingyé' van. Később az e-mailre is válaszoltak: valszeg az optika ment tönkre, 55.000-ért megjavítják. :O (Szerintem nem ér annyit a gép)

Rákerestem a neten is, sajnos típushibának tűnik, amit néha javít ingyen a Canon (főleg USA-ban), néha meg nem. Angol nyelvterületen black-screen-of-death-nek hívják a jelenséget és ez itt a legjobb fórum, ahol kivesézik. :S

Csak gondoltam megosztom, hátha előfordul mással is. Nyilván a javítás(vagy nem javítás) állapotáról is beszámolok majd.

Ja még annyit: így kénytelen leszek a kocsit a kölök fényképezőjével fotózni (azzal, amibe az előző fóka beledöglött. :/ )