Billy boy visszavonul

Most láttam egy cikket a zindexen, hogy Bill visszavonul (teljesen). Ennek apropójából összefoglalták az élettörténetét. Ezen a részen jót röhögtem:

1971.
Gates programokat készít a Lakeside-nak, azt is, amelyik az osztálybeosztásért felelős. A 16 éves Bill az informatika segítségével kerül a legjobb csajokkal egy csoportba.

Azt meg persze kihagyták belőle, hogy pl. a Microsoft fejlesztette a Commodore BASIC-et is és ez Billyboy életének legrosszabb üzlete volt. Az öreg Jack Tramiel ugyanis fix áron vette meg a szoftvert, nem volt hajlandó licenszdíjat fizetni. Ezért volt az, hogy még a C64-ben is ugyanaz az 1977-ben bemutatott 2.0-s BASIC volt. Persze a későbbi gépekbe ezt már nem tudták elsütni, muszáj volt újítani. Ott már Billy is keménykedett. Ezért aztán a C128 büntiből egy sorral többet ír ki bejelentkezéskor:

C128

 

Comments

hogy is lehetett a 2.0-s commodore basicet keményre fagyasztani? ha összeadsz egy számot egy stringgel?

A chip magazin legújabb számában is van egy cikk. Mennyire gonosz az MS címmel. Van benne egy röpke keretes írás, hogy a dos-tól kezdve a direct x-en át a defenderig mindent fejlesztést úgy vettek meg. felvásárolták a céget, átnevezték a terméket és kiadták.

MH: ezzel biztosan nem, ?TYPE MISMATCH ERROR-t dob. K: ezt a gyakorlatot a DOS-szal kezdték. Előtte még teljesen saját fejlesztések voltak. Ja, mielőtt bárki félreértené: semmiképpen sem védeni akarom őket, nem szeretem az MS-t, leginkább az üzletpolitikája miatt.

Még az IE sem az övék (a 7 előttiek).

ja, azt én is tudom, hogy ennyire nem egyszerű, valami olyasmi volt, hogy változóba raksz egy számot aztán a mondjuk A=2, aztán ?A+"A"-ra lefagy. vagy valami hasonló. de több mint tíz éve olvastam a CoV-ban, vagy az erraticon, már nem emlékszem.

Valamiért erről az utsó kommentről nem jött mail. :( Szóval: kicsit nehezen tudom ezt elképzelni a Commodore BASIC-ről, mert ott már a változó neve is tárolta a típust. ($ ugye). De persze nem lehetetlen. BASIC-ben én nem sokat nyomtam. Túl lassú volt. :)