Közlekedés autó nélkül

Ma kipróbáltam, hogy milyen az autó nélküli közlekedés. Utoljára 7 éve volt ilyenben részem, amikor a Poloval elb@sztam elütöttem a német juhászt az autópályán, a Fóka meg még nem volt meg.

Szóval reggel felkeltem, megborotválkoztam, megreggelitem, fogat mostam. Aztán előkapartam az öltönyömet meg az ingemet, felöltöztem szép ruhába és elindultam. Első utam a Focus-hoz vezetett, megrugdostam, kivettem belőle az esernyőt és a tegnap benne felejtett telefont. Ja, ezt már kb. 10 perccel később, mint terveztem.

Utána átsétáltam a vasútállomásra, vettem jegyet és elégedetten vettem tudomásul, hogy 10 perccel később indul a vonat, mint amire emlékeztem. Kivártam, megérkezett. Ez a szép új piros vonat volt, kellemesen csalódtam (egyébként tegnap a Combinoban is!). Elértem Kelenföldig, útközben meg kiszámoltam, hogy így vonattal kicsit kevesebb, mint feleannyiba kerül az utazás, mint kocsival :O.

Kelenföldön úgy gondoltam, hogy én nem veszek buszjegyet, elsétálok az irodáig. Hogy ne kelljen később zebrán átmenni a Budaörsi úton, ezért a felüljárót választottam, a kifelé haladó oldal járdájával.
Nos itt kezdődtek a problémák. Nem tudom, hogy mennyire ismeritek ezt a részt, de elég vastagon nyomvályús ott az út, meg a domboldalról is ömlik a víz. Különös tekintettel a Nagyszőlősi utca becsatlakozása előtti mélypontra, ahol 20-30 centis víz tud megállni. Nos itt találkoztam össze rendünk éber őreivel, akik három autóval szorosan egymás után hajtottak el úgy mellettem, hogy méter (szó szerint!) magasan verték fel a vizet. Persze nekem pont ma kellett öltönyben jönnöm ;(.
De már előtte is sikerült felmérnem a kedves autósokat: összesen 2 (kettő!) olyan volt, aki látta, hogy ott sétálok és beljebb húzódott, hogy ne verje fel rám a vizet.

Úgy bőrig áztam, hogy még mindig folyik a ruhámból és a cipőmből a víz. :(

És holnap is öltönyben jövök.