javítás

Fujitsu-Siemens Amilo BIOS jelszó helyreállítás

Az történt, hogy egy ismerősöm már régóta mondogatta, hogy van egy laptopja, ami a felszámolt volt munkahelyéről került hozzá és egy fontos alkatrészkatalógus van rajta, de jelszót kér induláskor a gép. Én meg megnézhetném, hogy tudok-e valamit kezdeni vele (=leszedni a jelszót).

magyar

Commodore plus/4 + JiffyDOS + SD2IEC

A kedvenc plus/4-emhez is régóta szerettem volna már egy modern tárolót, ahol valamilyen flash alapú megoldással rettenet sok stuffot lehet tárolni. Egy plus/4 World-ön futó téma alapján az SD2IEC mellett döntöttem.

magyar

SFD-1001 javítási kísérlet, n+2. kör

Csak egy gyors poszt: az egyik SFD-1001-emet sikerült ma megjavítani. Így már két működő darab van. :)
A múltkor írtam, hogy kiderült, hogy 6502 defektje van. MMSZolitól meg pont kaptam egy 1541C-t ami valszeg táphibás, mert a soros buszra válaszol(t) de lemezműveletre meg sem nyekken, resetkor sem pörög. Na ebből megvolt életem első IC kiforrasztása, kivettem a 6502-t és betettem az SFD-ben levő foglalatba. Királyul műxik. :)
A kiforrasztás ennyire nem volt sima történet, de mivel első alkalom volt, így ez a kb. 2 óra teljesen rendben van szerintem. :)

magyar

SFD-1001 javítási kísérlet, n+1. kör

Egy tippnek köszönhetően, amelyet a plus/4 world-ön kaptam ismét megpróbáltam alkatrészt szerezni az SFD-1001-hez.

magyar

Commmodore billentyűzet javítás

Van egy dobozos C128-am (a lapos fajta), amire egyszer balfék módon ráejtettem egy REU-t, kb. 80 centi magasból, és a @ billentyűt remekül kitörte a helyéből. Kicsit morcos lettem, és Bithunter fórumán megkérdeztem, hogy van-e valami tipp, hogy hogyan lehet javítani. Azt mondták, hogy a C64C (ez a lapos változat) és a C128 billentyűzete mechanikusan azonos. Úgyhogy a Vaterán leütöttem 3db romos üres C64 házat billentyűzettel, mindösszesen 1Ft értékben. :)

Meghatározás nélküli

PDA tartó szerelés

Van egy PDA-m (HTC P3600 Trinity), amin iGo8-at használok navigációra. Amióta az "új" Focusom van, azóta a PDA tartót a szélvédő bal szélére kellett tenni, mert középen az első szélvédő fűtőszálai leárnyékolták a vételt, és csak nagyon-nagyon derült időben vette a műholdak jeleit.

Meghatározás nélküli