Államvizsga

Történt vala, hogy (némi unszolásra) eljutottam addig, hogy december elején végigtelefonáltam az egyetemen konulenst/tanszéket/felnőttképzési központot, hogy márpedig én a 2011/2012 őszi (téli) vizsgaidőszakban mennék államvizsgázni.
Sikerült is mindent összeegyeztetni, már csak a tárgyak kiválasztása maradt. Végül ezek mellett döntöttem:

  • Programozás III. (Objektum orientált programozás, Java)
  • UML alapú fejlesztés I.
  • Web-technológia I.

Január 16-tól otthon maradtam tanulni (közben azért másra is jutott időm, de az másik poszt lesz). Kiírták a vizsgaidőpontot: február 1, 18:00. Pont egybeesik a Tatabánya Carbonex-B.Braun Gyöngyös Magyar Kupa negyeddöntő első mérkőzésével. :/
Aztán valamivel később információkat kerestem az államvizsga menetéről  (konkrétan azt, hogy milyen hosszú bemutatót kell tartani: 5 perc) és ekkor láttam döbbenten, hogy a vizsgát egy nappal későbbre tolták. Persze értesítés nulla, csak a honlapon volt kiírva, hogy időpont változás. :O Aztán örülés, hogy mégis mehetek meccsre. :)
Tanul(gat)tam tovább szorgalmasan a vizsgára, majd amikor eljött a nap elmentem vizsgázni.
Persze ez így egyszerűen hangzik, de a három év alatt, amióta nem jártam az Egyetem környékén elég sok minden változott. Lett még pár körforgalom, arrébb raktak egy utat pár méterrel, egyirányúsítottak, a régi parkoló helyén egy új épületszárnnyal, stb. :O
Bementem a vizsgára. Szerencsére több, mint egy órával korábban érkeztem (valamivel 5 előtt) és negyed hatkor már mentem is be. Mondták, hogy akkor egy 15 perces bemutatót kérnek. Mintha interneten 5 percet írtak volna. :O
Tartottam jó kis bemutatót, aztán kérdezgettek a választott vizsgatárgyaimből (Java interfészek, UML-ben hogyan lehet MVC-t modellezni, illetve a HTML nyelv jellemzői). Saját magam számára nem voltam nagyon meggyőző, de azért nagyon butának sem éreztem magam. :)
Aztán kiküldtek a teremből, hogy értékelnének. Várakozás közben gyorsan írtam Móninak egy SMS-t, hogy mindjárt végzek. Pár perc múlva visszahívtak:

Legyünk gyorsan túl rajta, mielőtt még tovább rontjuk a jegyeket.

:O

... nagyon egyszerű: minden ötös. A diplomaátlaga így 4,26. Ha nem érti, hogy miért, akkor nézze meg a záróvizsga szabályzatot.

Itt már nagyon örültem. :)
Sokszor megköszöntem, aláírtam, összecsomagoltam. Kijöttem, majd a hazafelé utat végigtelefonáltam. És mégjobban örültem.
Már csak a diplomaosztó van hátra. Ami természetesen ismét egy Tatabánya-Carbonex meccsel van egyidőben. Illetve nem egészen, de hosszú lenne az út Csurgóra, így sajnos most kimarad a tavaszi szezon talán legfontosabb meccse. :/
Na mindegy. A konklúzió az, hogy megszabadulok végre az egyetemtől.

Hozzászólások

Itt is szeretnék gratulálni, nem kis dolog munka mellett diplomát szerezni! Még mindig nem akarsz Master lenni? Látom neked is (mint nekem) elég volt ennyi az egyetemből. :-)

Hát itt is köszönöm. :) Master továbbra sem, bár azért kicsit bizonytalan vagyok. De pár év biztosan kimarad. :)