Alaplap csere

Szerintem írtam anno, hogy februárban cseréltettem az alaplapomat (Abit KN8 Ultra, amit majd' két évvel előtte egy Abit AN8 Ultráért cserében kaptam, szintén gariban) gariban, mert nem szólt az integrált hangkártyája. Akkor ez pont egy hónapot vett igénybe. :(

Na most május végén a csere alaplap (Asus valami) is megpatkolt, teljesen heurisztikus lett a működése, pl. POST képernyőn DEL-t nyomva (BIOS setup-ba belépés) kikapcsolt a gép, meg ilyenek. Szerintem még ezt is írtam.

Na ezt az alaplapot visszavittem június 18-án. Eltelt egy hónap, telefonáltam, hogy mi van vele: nagykernél van. Minden héten telefonáltam egyet egész augusztus 8-ig, amikor szabira mentem, ugyanez a válasz. Szabadság utáni héten (augusztus 24-i hét) ismét többszöri telefon, ezúttal már nyomatékosabban. Csak ígéretet kaptam, hogy utánanéznek.

Következő hétfőn (augusztus 31) ismét telefon: pont akkor akartak hívni, hogy délután meglesz az alaplap. Kaptam egy Abit KN8 SLI-t. Hazavittem, próba: nem megy, látszólag SLI-ben próbál indulni, nekem viszont csak egy videokártyám van. Netről manual letölt: kellene neki egy Abit Shadow Card. :(

Másnap telefon 3T-be: hát Abit nincs, de Asrock van nekik, menjek be, odaadják. Ismét egy túra a Blahához. Hazavittem, nyilván nem megy. :(

Szerdán hoztam magammal alaplapot, benne proci+hűtő+RAM, hogy ki tudják próbálni (mert ugye Socket 939-es már nincs). Délben bevittem, próbálgatták kb. negyed órát, majd mondták, hogy szerintük szar az alaplap, visszaviszik a nagykerbe.

Délután telefon: hoztak egy másik alaplapot, mehetek érte. Újabb túra, hatalmas dugók, ilyesmik. Most adtak egy Abit KN8 Ultra SOTES alaplapot (persze már az ASUS óta mindegyik teljesen csupasz, se manual, se kábel, se semmi hozzá). Este baromira fájt a fejem, de azért összeraktam kipróbálni, hogy csütörtökön még tudjam intézni, ha valami nem ok, mert pénteken a város másik végén dolgoztam. De szerencsére működött faszán.

Miután erről meggyőződtem egy pendrive-ra másolt Ubuntu telepítő segítségével :), azonnal kihúztam a konnektorból és bedőltem az ágyba aludni (kb. este fél kilenc felé). De annyira fájt a fejem, hogy nem tudtam elaludni sem. :( Fél tizenegykor vettem be gyógyszert, az kb. 11-re hatott, akkor tudtam elaludni. Szerencsére másnapra sikerült kialudni.

Hozzászólások

1. fejfájásra advil ultra, és miután bevetted egyél rá kicsit. 2. na én ezért nem hordok semmit gariba (nem is nagyon szokott elromlani semmim) inkább veszek másikat. Mint pl billentyűzetből. Ma is vettem újat, látszólag olyan amilyen kell, erre billeg! ferde, lábacskákkal, meg anélkül is...

@anyazok: Én próbáltam már sokfélét fejfájásra, de igazából talán csak az algopyrin volt igazán hatásos. Nekem. Szerencsére mostanában már ritkábban fáj. Én mindent visszaviszek garanciában, ha tehetem. Általában nem a legolcsóbb dolgokat veszem és ha két-három-iksz év garanciát vállalnak rá, akkor el is várom, hogy (legalább) addig jól működjön.

én migrénes vagyok, szóval én is próbáltam sokfélét :) A garis dolgot persze megértem, nem is azért mondtam, csak ennyi szopatás után én inkább a pultjukhoz szögeztem volna az alaplapot valami nagy bárddal, és vettem volna másikat Máshol. :)

Természetesen vettem én is másikat. Ezt írtam meg régebben. :) Csak azért kicseréltettem ezt is, mert pl. Vandának elég lesz ez is még, ha kap gépet.