Formula 1 szezonnyitó

Hosszú várakozás után végre elindult a 2009-es szezon a Formula 1-ben. A szabadedzéseken még nem hittem a Brawn GP-ben, de a szabadedzések és főleg az időmérő azért meggyőztek. Főleg, amikor megtudtam, hogy a nagytöbbségnél nehezebb autóval szerezték meg az első két kockát.

Régi Räikkönen drukkerként azért bíztam a Ferrariban, de úgy tűnik, hogy kár volt. Rettenetesen szar döntéseket hoztak, mellé még Kimi is bénázott.

Rosberg is régi favoritom, sajnos nem volt annyira jó, mint a szabadedzéseken. :( Nagyon sajnáltam Kubicát és Vettelt, kíváncsi lettem volna, hogy ha nem ilyen forrófejűek, akkor Kubica vajon utolérte volna Buttont? De legalább versenyeztek és ez nagyon pozitív volt.

Érdekes volt látni a KERS-et munka közben, főleg pl. Hamilton belső kamerás felvételeinél.

Aki viszont hatalmas csalódás volt: Barrichello. Már az első kanyarban hibázott, aztán még utána is többször meglökött másokat. Ráadásul mindezt büntetés nélkül.

Ja, és érdekes volt még, hogy milyen későn küldték be a Safety Cart, megvárták vele Button tankolását. Biztos sokba került Ross Brawnnak. :)

Ja, még egy: remélem, hogy senki technikai újítását nem fogják kizárni. Inkább csinálja meg mindenki magának és majd jövőre módosítsák a szabályokat. :)

Hozzászólások

Technikai újításokhoz: az lehet, hogy jót tesz a versenynek, de a szabályok azért vannak hogy betartsák őket. Vagy ne hozzanak szabályokat, vagy mindenki hághassa át őket, vagy mindenkivel tartassák be. Azért a Honda --> Brown átmenet során történhetett egy és más... Egyébként meg csak azért is gyí fekete paci!!! :-)))

A jelenlegi szabályoknak megfelelnek a Brawn GP autói, ahogy a Toyota és a Williams is - leszámítva a Toyota flexi szárnyait. De azt meg megoldották reggelre. Az más kérdés, hogy a szabályok szarul vannak megfogalmazva, így van bennük kiskapu, amit csak ez a három csapat használ ki. Én azt szeretném, ha nem őket vetnék vissza, hanem mások is felfejlődnének hozzájuk.