szívás

Nexus7+Androd 4.3+headset+video playback adventures

Some time ago I've purchased a Nexus 7 tablet (the top of the first series: a 16GB model before the 32GB and 3G versions came out).

The main use of the tablet is testing development projects and watching movies on the go by me and playing games by the rest of the family. I love it as it is comfortable in size, easy to use and quick. Although sometimes it's painful to look at the display after the Galaxy S4 (pixels are too large).

English

A hűtőgép-saga

Még valamikor nyár végén kitaláltuk Mónival, hogy ideje lenne egy új hűtőgépet vennünk, mert a régi már 17 éves, túlhűt, és nem is lehet már állítani rajta.
Szeptemberben utánanéztünk, hogy mik a lehetőségek, mi lenne az, ami műszakilag és esztétikailag (valamint árban) megfelel az igényeinknek.
Nagyjából körvonalazódtak is az igények:

Undefined

eDigital

Már régóta nézegettem a multifunkciós nyomtatókat, mert egyrész a HP szkenneremhez nincs XP-n kívül más driver, másrészt a nyomtatóm extra funkcióit is legfeljebb XP-vel lehet kihasználni (elég régi mindkettő). Mióta Win7 van otthon, ez azóta problémás. A szkennert csak úgy tudtam használni, hogy virtuális gépen XP-t futtattam, és onnan szkenneltem. Azóta teljesen meg is halt az érzékelője, szal használhatatlan lett. A nyomtatóban is fogytán a festék, a cseréje pedig egy vagyonba kerül.

Undefined

Benzinkutas lehúzás

ma este tankolnom kellett. Hazáig már nem volt elég a benzin, a BAH-csomópontnál nem lehetett beférni a kútra, mert a felhőszakadás elől mindenki oda menekült. Így a városhatárnál az első (OMV) kútnál álltam meg. Tankoltam, vettem egy üveg vizet, hogy gyógyszert tudjak bevenni, mert baromira fájt a fejem. Kifizettem, majd kint észrevettem, hogy a blokkot nem kaptam meg. Visszamentem, elkértem, és ismét kint rápillantottam, és láttam, hogy került rá egy plusz 200 forintos marcipángolyó is. :( nem mentem vissza, mert baromira fájt a fejem, és nem volt energiám vitatkozni.

Undefined

Windows Vista Home Premium 32bit vs 4G RAM

Talán írtam már, hogy tavaly vettem 2x2G DDR2-800 RAM-ot a laptopomba. Az előtelepített Vista (32 bites Home Premium) persze nem látta a teljes 4G-t, de ezt tudtam előre. Ami meglepett, az az volt, hogy egyetlen bittel sem látott többet, mint anno a 2 gigából. :(

Hirtelen felindulásból feltettem egy Ubuntu Linuxot és azon nyomtam a Java fejlesztést, mert az látja a teljes 4 gigát (64 bites változat).

Ez teljesen jól használható is volt, bár néha zavart, hogy szakdolgozat írás közben újra kell bootolni, attól függően, hogy a Word kell vagy az Eclipse.

Undefined

Összefoglaló

Megpróbálom egy kicsit időrendben összefoglalni, hogy mi történt velem az elmúlt másfél-két hónapban:

Undefined

Alaplap csere

Szerintem írtam anno, hogy februárban cseréltettem az alaplapomat (Abit KN8 Ultra, amit majd' két évvel előtte egy Abit AN8 Ultráért cserében kaptam, szintén gariban) gariban, mert nem szólt az integrált hangkártyája. Akkor ez pont egy hónapot vett igénybe. :(

Na most május végén a csere alaplap (Asus valami) is megpatkolt, teljesen heurisztikus lett a működése, pl. POST képernyőn DEL-t nyomva (BIOS setup-ba belépés) kikapcsolt a gép, meg ilyenek. Szerintem még ezt is írtam.

Undefined

PC Upgrade v3

Tegnap elmentem az új RAM-ért (GeIL Ulta DDR2-800 lett végül) és ha már ott voltam vettem Nikinek egy új (gép)házat is, mert az övé még olyan régi volt, hogy nem volt rajta előlapi kivezetés, és kellett volna neki.

Rögtön vittem a gépemet is, úgyhogy egyből kipróbáltuk, minden faszán ment elsőre. :)

Undefined

PC Upgrade

Nemtom írtam-e anno, hogy február elején visszavittem gariban javíttatni/cseréltetni az asztali PC-m alaplapját, mert az integrált hangkártyája nem szólt. Ez egy Abit KN8 volt, igazából már ezt is cserében kaptam, és már egy hét után kinyúlt a hangkártya. Akkor beletettem egy Philips Acoustic Edge-et (ez volt otthon elfekvőben), és úgy használtam a gari végéig. :)

Undefined

Nokia OVI Suite

Adva van ez a remek szoftver. Ugyan fogalmam sincs, hogy minek a rövidítése az OVI, de az 5800-hoz ezt adják PC Suite helyett.

Maga a program agyon van csicsázva. Viszont rettenetesen instabil (pl. van egy háttérben futó cucca, valami NokiaMServer akármi, ami rendszeresen elszáll) és zabálja az erőforrásokat. Na én ezt szoktam arra használni, hogy videót töltsek a telefonra. Ami ugye most a vonatozás miatt fontossá vált, mert így nem kell laptopot előhalászni, csak a telefont kikapom a zsebemből és nézem a filmet. :)

Undefined

Pages