Nyelvvizsga

Most néztem az oldal naplóját, es láttam, hogy az egyik régi blogból átemelt képpel baj volt, mégpedig a Diplomamunka kész című posztban. Ebben írtam, hogy már csak a nyelv- és államvizsga kell. Jelentem, közben a nyelvvizsga megvan, a BME-n május végén a Műszaki angol középfokú vizsgát tettem le. Előtte elmentem konzultálni egy nyelvtanárral, majd megcsináltam egy letölthető próbanyelvvizsgát, aminek az eredménye az lett, hogy átmennék, úgyhogy belevágtam. Évente egy, legfeljebb két ilyen vizsgát tartanak, most is csak hatan voltunk. A téma valóban elég műszaki volt: amire emlékszem belőle:

  • amerikai X-sorozatú kísérleti repülők
  • kerékpáros közlekedés Párizsban
  • elemzés az iparban felhasznált robotok mennyiségének alakulásáról
  • és szóbelin az űrkutatás :)

Szerencsére minden csont nélkül ment. Az államvizsga meg ott tart, hogy leadtam elbírálásra a szakdolgozatot, amit sajnos csak az államvizsga jelentkezési határidő után bíráltak el (pont a nyelvvizsga után hívott a konzulens - aki egyébként plusz nehezítésként már nem tanít az egyetemen. Következő időpont ugye január.

Comments

Gratulálok! Hú ez már nagyon célegyenes! Lassan de biztosan célba érsz. Legalább lesz időd tökéletesen felkészülni a záróvizsgára. Nekem is meg kellene csinálnom a középfokú írásbelit (megígértem magamnak, hogy megcsinálom) Az Origóban gondolkodtam (mivel a szóbelim is az), de többen mondták, hogy inkább a BME-t csináljam meg, az ember barátabb.