PDA tartó szerelés

Van egy PDA-m (HTC P3600 Trinity), amin iGo8-at használok navigációra. Amióta az "új" Focusom van, azóta a PDA tartót a szélvédő bal szélére kellett tenni, mert középen az első szélvédő fűtőszálai leárnyékolták a vételt, és csak nagyon-nagyon derült időben vette a műholdak jeleit.

A régiben ez nem volt gond, mert ott volt középen egy 2-3 centis sáv, ahol nem volt fűtőszál, így kilátott. Az újban viszont a 12V-os csatlakozó is hátrébb van (a sebességváltó és a kézifék között), így feszült a kábele a töltőnek. Már régóta gondolkoztam rajta, hogy kellene egy szivargyújtó hosszabbítót vennem, de sosem jutottam el odáig.

Aztán a múlt héten kiszakadt a kábel (Illetve a külső burkolata csúszott ki, a belső kábelek pedig elnyíródtak).

Megpróbáltam szétszerelni, de nem sikerült (a kábel a tartóba volt beépítve). A tartó műanyagja erősen ragasztva volt, viszont viszonylag puha műanyagból, nem sikerült szétszerelni.

Végső elkeseredésemben fogtam és levágtam a teljes csatlakozót a tartóról. Kettévágtam egy USB hosszabbító kábelt (nem volt nyitva bolt, ahol tudtam volna USB lengőaljzatot venni), és a félbevágott kábel azon végét, ahol az aljaz volt ráforrasztottam a szivargyújtótól jövő kábelre. Így egyrészt már eleve jóval hosszabb lett ez a kábel, másrészt bármilyen USB-s eszköznek tudok tápot adni róla. A Trinity is ilyen, mini USB csatija van, amivel a laptopról szoktam tölteni. Most a kocsiban is tartok egy USB-Mini USB kábelt, amivel még hosszabb maga a kábel és még cserélhető is.

Így most kényelmesen odaér az ülése alatt átvezetve is, nincs útban a váltónál és a kormánynál. Meg el is tudom tenni, nem kopog a csatija a műszerfalon.

Most büszke vagyok magamra, hogy milyen jól megoldottam. :)