Ismét egy kalandos utazás a munkahelyre

Ha már tegnap korán haza kellett indulni, megpróbáltam legalább ma korán beérni. Ennek megfelelően negyed hétkor el is indultunk. Gyors tankolás után irány az M1-es. Egyre sűrűsödő köd, majd Bicske magasságában hirtelen egy belső sávban elakadásjelző nélkül álló autó. :O

Satufék, de megállni nem tudtam. Elkaptam a kormányt, be a (román rendszámú) Mercedes és a belső szalagkorlát közé. Csattanás, majd megálltam a Mercedes előtt egy kicsivel. Kiszálltam, körülnéztem. Körülöttem roncsok. Focus: bal oldalt a szalagkorlát felől sértetlen. :) Másik oldal: új sérülés nincs, csak a visszapillantó burkolata hiányzik. :) :S

Gyorsan felhívtam Mónit. Telefonálás közben visszasétáltam: a Mercedesnek semmi baja, a tükör burkolata pedig sértetlenül a két pályát elválasztó szalagkorlátok között. Gyorsan kiszedtem és visszapattintottam a helyére. :)

Körülnéztem, volt egy csaj, aki tétován sétálgatott, szemmel láthatólag az övé volt a menetiránynak szemben álló Octavia. Kérdeztem, hogy jól van-e, de nem volt. Beütötte a fejét, elég rosszul érezte magát. Leültettük a kocsijában, segítettem neki lefeküdni, hoztam a Focusból egy plédet, azzal betakartam (elég hideg volt).

Elmondása szerint belementek hátulról, amitől ő megpördült. Az ő forgó kocsiját akarta kikerülni egy magyar BMW-s, akik így beleszállt egy másik külföldi BMW-be. :S

Megvártam a lánnyal a mentőket, beadtam a pénztárcáját és a telefonját a mentőautóba. A kocsiját bezártam és odaadtam a kulcsát az időközben kiérkező autómentőknek.

Miután a mentő elindult mi sem maradtunk tovább: kárunk nem lett, nem is okoztunk, magát a balesetet nem láttuk, így nem volt értelme tovább maradni.

A lánynak ezúton is jobbulást kívánok!

Elindultunk előre. Amikor elértük az autópálya felhajtó ágának a becsatlakozását, akkor látszott a ködtől, hogy ott is autók állnak elöl. Úgyhogy a korábbi példákat követve mi is lementünk. Az 1-es út még Zsámbékig dugult. Ott vissza tudtunk menni az autópályára és bejönni dolgozni. Szerencsére parkolóhelyet gyorsan sikerült találni. :)

Azt hiszem, hogy szegény őrangyalomat ma is rendesen megdolgoztattam. ;)

Comments

Huh, te mindig ilyen durva szituk kozelebe kerulsz. Mondjuk par eve enis mentem fel pestre aztan valahol az egerut magassagaban enis lattam a tukorben elszallni kocsit a szalagkorlatnak. Durva volt. Mondjuk nem sok balesetet lattam meg pedig eleg sokat autoztam eletemben. De az elso volt a legduvbabb amit lattam. Meg a 80as evekben vasuto atjaro, latvia vs vonat. Akkor lattam eletembe eloszor irl halottat is. Nem volt kellemes, maig kisertenek a kepek.

Remélem azért az őrangyalodat rendesen megbecsülöd. Megérdemli. Mi másnap (azaz tegnap) mentünk arra. Nem volt akkora a forgalom és talán az autósok is tanultak az előző nap történtekből, így szerencsésen és időben megérkeztünk Bp-re és haza felé már köd sem volt délután..

durva helyzet, tényleg nagy mákod volt. Én pénteken Dunaújvárosban volt, na ott megtapasztaltam, hogy mi is az a tej (tejföl) köd. alig találtam ki a városból, aztán irány az M6 ott meg teljes hosszában olyan köd volt (persze már sötétben), hogy mindent felkapcsolva is csak 1 csík látszott az utakon, az út melletti oszlopokat is alig lehetett látni. 3-4en összeálltunk konvojba, úgy mentünk vagy 30 km-t. tök jó volt. Szerencsére sehol semmi akció nem volt.