Első

Azt hittem, valami kellemesebbel fogom kezdeni a blogolást, mint ez: tegnap este hazafelé az autópályán megdöglött a motor a Focusban. :(

Az úgy volt, hogy jöttem hazafelé, az asszony meg rámtelefonált, hogy bemegyek-e még az Auchan-ba a kölöknek (=Niki) fényképezőt venni. Visszafordultam Herceghalomnál, aztán Budaörsnél mikor lejöttem a pályáról, akkor már alig ment fel az emelkedőn szerencsétlen, a tetején le is fulladt. Bementem az Auchanba, addigra már elég csúnyán zörgött, de nem tudtam megállapítani, hogy honnan. Bevásároltam, aztán elindultam hazafelé (még1x). Egy darabig egész jó volt, csak akkor csörgött, ha a gázpedál álláson változtattam. Aztán közvetlenül Bicske előtt az emelkedőn elkezdett villogni a Check Engine. Félreálltam, elgurult a dombtetőig, onnan aztán sehova. Néhány telefon, aztán ismerős autószerelő jött és hazavontatott.

(Persze ez sem ment ilyen könnyen, mert ömlött az eső, neki csak egy szakadt vontatókötele volt, kb 1,5m és nekem meg annyira lemerült az akksi is, hogy az ablaktörlő is alig ment, ráadásul ugye szervó sem volt. Szóval nem kicsit féltem, hogy beleszállok hátulról az ő kocsijába)

Hazaértünk (illetve a munkahelyére), rögtön belenézett: elsőre azt mondta, hogy legalább egy szelep elgörbült. Valamikor majd hengerfej le, aztán majd kiderül, hogy mit lehet kezdeni vele.

Ha más nem, akkor megy bele az RS motor :).